Sağlık Kurumları Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #922112

I. Bankalardan temin edilecek isteklinin mali durumu ile ilgili belgeler,

II. İsteklinin, ilgili mevzuatı uyarınca yayınlanması zorunlu olan bilançosu veya bilançosunun gerekli görülen bölümleri, yoksa bunlara eşdeğer belgeler,

III. İsteklinin iş hacmini gösteren toplam cirosu veya ihale konusu iş ile ilgili taahhüdü altındaki ve bitirdiği iş miktarını gösteren belgeler.

Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri ihaleye katılacak isteklilerden, ekonomik ve mali yeterliğin belirlenmesi için gereken bilgi ve belgelerdendir? 


Yalnız I

Yalnız III

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

İhaleye katılacak isteklilerin işi yapabilecek ekonomik ve mali, mesleki ve teknik yeterliklerinin belirlenmesi esastır. Bu amaçla ihaleye katılacak isteklilerden, ekonomik ve mali yeterlik ile mesleki ve teknik yeterliklerinin belirlenmesine ilişkin olarak aşağıda belirtilen bilgi ve belgeler istenebilir:

a. Ekonomik ve mali yeterliğin belirlenmesi için;

1. Bankalardan temin edilecek isteklinin mali durumu ile ilgili belgeler,

2. İsteklinin, ilgili mevzuatı uyarınca yayınlanması zorunlu olan bilançosu veya bilançosunun gerekli görülen bölümleri, yoksa bunlara eşdeğer belgeler,

3. İsteklinin iş hacmini gösteren toplam cirosu veya ihale konusu iş ile ilgili taahhüdü altındaki ve bitirdiği iş miktarını gösteren belgeler.

Yorumlar
  • 0 Yorum