Sağlık Kurumları Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #922118

I- İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler

II- İhaleyi yapan idarenin ihale yetkilileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler

III- İhale tarihinden önce trafik cezasına çarptırılmış olanlar

Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri bir ihaleye katılamayacak olanlar arasındadır? 


Yalnız II

Yalnız III

I ve II

I ve III

II ve III


Yanıt Açıklaması:

Aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar:

a. Kamu İhale Kanunu ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12.04.1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan veyahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar.

b. İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler.

c. İhaleyi yapan idarenin ihale yetkilileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler.

d. İhaleyi yapan idarenin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar.

e. (c) ve (d) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenleri.

f. (c), (d) ve (e) bentlerinde belirtilenlerin ortakları ile şirketleri (bu kişilerin yönetim kurullarında görevli bulunmadıkları veya sermayesinin %10'undan fazlasına sahip olmadıkları anonim şirketler hariç)

Yorumlar
  • 0 Yorum