Sağlık Kurumları Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1336912

Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları yönetimi anlayışının temellerinden değildir?


İnsan kaynakları bir kuruluşun sahip olacağı en önemli varlıktır ve bu kaynakların yönetimi kurumsal başarı için kilit konumundadır.

İnsan kaynakları yönetimi, entegrasyonla ilgilenir. Bu entegrasyon, işletmedeki bütün üyeleri kapsar ve herkesin elbirliğiyle örgütsel amaçlar doğrultusunda çalışmasını sağlar.

Mükemmelliğe erişimde örgütün genel anlamda kültür ve değerleri ile bu kültür ve değerlerden filizlenen örgütsel iklim ve yönetimsel davranış, büyük bir pay sahibidir.

İnsan kaynakları politikaları ve süreçleri, örgütün kısa vadedeki hedef ve planlarına ne kadar bağlantılı ise başarı sansı o kadar artar.

İnsan kaynakları yönetimi, kişileri yönetmek üzere bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımda yönetimin insana ve onu nasıl başarılı ve mutlu olarak is göreceğine ilişkin her şey dikkatle göz önüne alınır ve insanın çalışma kapasitesi arttırılmaya çalışılır.


Yanıt Açıklaması:

İnsan kaynakları anlayışının esasını oluşturan ögeler, dört noktada özetlenebilir: İnsan kaynakları bir kuruluşun sahip olacağı en önemli varlıktır ve bu kaynakların yönetimi kurumsal başarı için kilit konumundadır. İnsan kaynakları yönetimi, entegrasyonla ilgilenir. Bu entegrasyon, işletmedeki bütün üyeleri kapsar ve herkesin elbirliğiyle örgütsel amaçlar doğrultusunda çalışmasını sağlar. Mükemmelliğe erişimde örgütün genel anlamda kültür ve değerleri ile bu kültür ve değerlerden filizlenen örgütsel iklim ve yönetimsel davranış, büyük bir pay sahibidir. İnsan kaynakları politikaları ve süreçleri, örgütün kısa vadeli planlarına değil, stratejik planlarına ne kadar bağlantılı ise başarı sansı o kadar artar. Doğru cevap D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum