Sağlık Kurumlarında Bilgi Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #69506

Probleme yönelik hasta kayıtları veri tabanı, problem listesi, tedavi planları ve gözlem notları olmak üzere dört temel unsuru içerir. Bu unsurlardan gözlem notları unsurunu aşağıdaki açıklamalardan hangisi en iyi tanımlar ?


Hastanın temel şikâyetleri, mevcut hastalıkları, hasta olduğu dönemdeki günlük aktiviteleri, sosyal verileri, tıbbi geçmişi, fiziksel muayene bulguları ve laboratuar bulguları içerir.
Kayıtların ön kısmına yerleştirilen, hastanın geçmişteki ve o andaki mevcut tıbbi, sosyal, ekonomik problemlerini içerir.
Hastanın durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için tedavi koşullarından ve hastanın tedavisiyle ilgili eğitim planlarını içerir.
Hasta tarafından ifade edilen şikâyetler, hekim veya hemşirenin ölçülebilir gözlenebilir bulguları, test sonuçları, yorum veya mevcut durumun izlenimi, tıbbi tedavi planı olmak üzere bu unsurların herhangi birini veya tamamını içerir.
Hastanın elektronik ortamdaki kayıtlarını içerir.

Yanıt Açıklaması: Gözlem notları hasta tarafından ifade edilen şikâyetler, hekim veya hemşirenin ölçülebilir gözlenebilir bulguları, test sonuçları, yorum veya mevcut durumun izlenimi, tıbbi tedavi planı olmak üzere bu unsurların herhangi birini veya tamamını içerir. Doğru seçenek D'dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum