Sağlık Kurumlarında Bilgi Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1041372

Yeni bir hastane bilgi sistemine neden ihtiyaç duyulduğu detaylı olarak incelenip, var olan sistemin problemlerinin ortaya konduğu ve kullanıcı ihtiyaçlarının belirlendiği aşama hangi aşamadır?


Sistem aktarımı

Uygulama aşaması

Analiz aşaması

Test aşaması

Tasarım aşaması


Yanıt Açıklaması:

Kurumun tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak iyi bir hastane bilgi sistemi kurulum süreci, sistem kurulum kararı alındığında, doğru bir analiz ile başlar. Analiz safhasında yeni bir hastane bilgi sistemine neden ihtiyaç duyulduğu detaylı olarak incelenir, var olan sistemin problemleri ortaya konulur ve kullanıcı ihtiyaçları belirlenir. Analiz safhasının üzerinde durduğu nokta, ortaya çıkan problemlere çözüm üretmektir. Eski sistemin detaylı incelenmesi, geliştirmeye ve iyileştirmeye açık yerlerinin belirlenmesi
önemlidir. Var olan sistemin değerlendirme şekli, kullanıcılara sistemin güçlü ve kısıtlı yanlarını sormaktır. Yeni bir sisteme ihtiyaç duyulduğu kesinleştiğinde, bir sonraki adım kullanıcıların bilgi ihtiyaçlarını değerlendirmek ve fonksiyonel gereksinimleri belirlemektir. Bu görevi başarmak için en iyi yol, yapısal bir yöntem belirlemektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum