Sağlık Kurumlarında Bilgi Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #69475

Eskişehir Devlet Hastanesi kardiyoloji polikliniğinde önceden muayene olan Ulaş, kontrol amaçlı olarak tekrar bu polikliniğe gitmiştir. İlk muayenesinde kendisi ile ilgili kişisel bilgiler ve yapılan işlemler anında kayıt altına alındığı için bu kontrolünde de Doktor Deniz Bey tarafından bu bilgilerine ulaşılmış ve gerekli görülen bilgiler kullanılmıştır.Yukarıda verilen örnek durum hastane bilgi sistemlerinin kullanım amaçlarından hangisi ile ilişkilidir?


Hastanın özgeçmişi ve hastalığına ait tüm bilgiler, bilgisayara anında kaydedilir ve istenildiğinde bu bilgilere erişilebilir.
Hastanın özgeçmişine ve daha önceki bilgilerine hızla erişilmesini sağlayacak çağdaş bir arşivleme sisteminin kurulması ile zaman kaybının önlenmesi ve hastalığın teşhisinde güvenilir sonuçların alınması sağlanacaktır.
Hastane yönetimi ile ilgili tüm bilgiler bilgisayar sisteminden takip edilmekte ve bu bilgilere kolay ve hızlı bir şekilde erişilebilmektedir.
Hastanelerde faturalama ve resmi evrak hazırlama işlemleri hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılarak gelirlerin arttırılması gerçekleştirilebilir.
Hastanelerdeki tüm alım satım ve malzeme dağıtım işlemleri bilgisayarlar aracılığı ile yürütülür.

Yanıt Açıklaması: Örnek incelendiğinde hastanın bilgilerinin önceden kayıt altına alındığı ve bu sayede sonrasında bu kayıtlara ulaşılabildiği anlaşılmaktadır. Tüm seçenekler hastane bilgi sistemlerinin kullanım amaçları içinde yer almaktadır. Fakat A seçeneğinde örnek durum ile ilişkili olan amaç verilmiştir. Bu nedenle doğru yanıt A seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum