Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #69110

Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


İşletmenin belli bir dönemde elde ettiği tüm gelirler ile aynı dönemde katlandığı bütün maliyet ve giderleri ve bunların sonucunda işletmenin elde ettiği dönem net karını veya dönem net zararını gösteren tabloya satışların maliyeti tablosu denir.
Belirli bir dönemde bir işletmenin faaliyetlerini finanse etmek için sağladığı kaynakları ve bu kaynakların kullanıldığı yerleri özetleyen, finansal durumdaki değişmeleri açıklayan tabloya kar dağıtım tablosu denir.
Tüketim malzemeleri defteri, dayanıksız taşınırlar defteri, müze defteri, sayım defteri taşınır mal muhasebesi kapsamında tutulacak defterler arasında yer alır.
Satışların maliyeti tablosunun ana kalemleri direkt İlk madde ve malzeme giderleri, direkt üretim giderleri, genel üretim giderleri, yarı mamul stoklarında değişim ve mamul stoklarında değişim olarak açıklanır.
Kamu sağlık kurumlarında döner sermaye muhasebesi, taşınmaz mal muhasebesi ve genel bütçe muhasebesi olmak üzere üç farklı muhasebe tutulmaktadır.

Yanıt Açıklaması: A seçeneğinde tanımlanan tabloya gelir tablosu, B seçeneğinde tanımlanan tabloya fon akım tablosu denilmektedir. C seçeneğindeki ifade hatalıdır. Tüketim malzemeleri defteri, dayanıklı taşınırlar defteri, müze defteri, sayım defteri taşınır mal muhasebesi kapsamında tutulacak defterler arasında yer alır. E seçeneğindeki ifade yanlıştır. Kamu sağlık kurumlarında döner sermaye muhasebesi, taşınır mal muhasebesi ve genel/özel bütçe muhasebesi olmak üzere üç farklı muhasebe tutulmaktadır. Doğru seçenek D'dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum