Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #69112

Aşağıdaki finansal planlama ile ilgili ifadelerden hangisi doğrudur?


Planlama düzeylerine göre planlar arasında bulunan kısa süreli planlar günlük, haftalık, aylık, üç aylık ve yıllık planlardan oluşur.
Kapsamlarına göre planlar genel, özel ve stratejik planlar olmak üzere üçe ayrılır.
Stratejik planlama, sağlık kurumunu iç ve dış çevresi ile bir bütün olarak değerlendirerek kurumun misyon, vizyon ve değerlerin ifade edildiği, amaçlar ve hedeflerin belirlendiği uzun dönemli planlamadır.
Uzun süreli planlar bir yıldan daha uzun ve beş yıldan daha kısa süreli olan planlardır.
Bir sağlık kurumunun elektrik, su ya da ısınma sisteminin tamamının değiştirilmesine yönelik olarak hazırlanan planlar özel planlara örnek olarak verilebilir.

Yanıt Açıklaması: Doğru yanıt "C" seçeneğidir. Stratejik planlama, sağlık kurumunu iç ve dış çevresi ile bir bütün olarak değerlendirerek kurumun misyon, vizyon ve değerlerin ifade edildiği, amaçlar ve hedeflerin belirlendiği uzun dönemli planlamadır. Diğer seçeneklerin doğru olan bilgileri verilmiştir. Planlama düzeylerine göre planlar, politika planlaması, stratejik planlama ve taktik planlama olmak üzere üçe ayrılır. Kapsamlarına göre planlar genel ve özel olmak üzere ikiye ayrılır. Orta süreli planlar bir yıldan daha uzun ve beş yıldan daha kısa süreli olan planlardır. Bir sağlık kurumunun elektrik, su ya da ısınma sisteminin tamamının değiştirilmesine yönelik olarak hazırlanan planlar genel planlara örnek olarak verilebilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum