Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #709736

Aşağıdakilerden hangisi sağlık kurumlarında duran varlıklara yapılan yatırımlar ile dönen varlıklara yapılan yatırımlar arasındaki farklardan yanlış olanıdır?


Sağlık kurumlarının duran varlık yatırımları dönen varlık yatırımlarından daha pahalıdır.

Duran varlık yatırımları birbiriyle bağlantılı olup genellikle bir bütünlük arz ederken, dönen varlık yatırımları daha çok bölünebilir niteliktedir.

Dönen varlık yatırımları uzun sürede gerçekleşmektedir. Buna karşılık duran varlık yatırımlarında sonuç kısa sürelerde alınabilmektedir.

Duran varlık yatırımlarından gelir elde edilmesi genellikle bir yıldan daha uzun süreyi kapsamakta, dönen varlık yatırımlarından ise genellikle bir yıl içinde ya da daha kısa sürede gelir elde edilmektedir.

Duran varlık yatırımları, sağlık kurumlarının risk derecesini önemli ölçüde etkilemekte, dönen varlık yatırımları ise, sağlık kurumunun risk derecesini etkilememekte ya da etkisi çok sınırlı olmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Dönen varlık yatırımları uzun sürede gerçekleşmektedir. Buna karşılık duran varlık yatırımlarında sonuç kısa sürelerde alınabilmektedir. Bu karşılaştırma tam tersi olmalıdır. Yani duran varlık ile dönen varlık yer değiştirmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum