Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #68952

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Hisse başına kar analizi aynı faiz ve vergi öncesi kar düzeyinde, farklı sermaye yapılarına göre ortaya çıkan hisse başına karlardan en yüksek hisse başına karı veren sermaye yapısını bulmayı amaçlayan bir yöntemdir.
Borçla finansmanın olumlu etkisinin gözükmeye başladığı noktaya kayıt noktası denilmektedir.
Nakit akışı analizi, sabit yükümlülükleri karşılayacak nakit olanaklara sahip olunup olunmadığının analiz edilmesini sağlar.
Risk analizi, risk unsurlarının da dikkate alınarak, ortakların kar alamaması için FVÖK’ün ne kadar azalması gerektiği ile ilgili çeşitli sermaye yapılarının belirlenmesine yönelik bir analizdir.
Bir sağlık kurumunun finansal esnekliğe sahip olması borç servisini kolayca karşılayabilmesini ve kredi kalitesini düşürmeden ileride ortaya çıkabilecek olumsuz faaliyet durumlarıyla daha kolay baş edebilmesini sağlar.

Yanıt Açıklaması: Borçla finansmanın olumlu etkisinin gözükmeye başladığı bu nokta kayıtsızlık noktasıdır. Kayıtsızlık noktası, yatırımı borç ve özkaynak ile finanslamanın eşit hisse başına karı verdiği FVÖK düzeyini gösterir. Yanlış ifade barındıran seçenek "B" seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum