Sağlık Kurumlarında Maliyet Muhasebesi Deneme Sınavı Sorusu #832334

Açıklaması verilen gider aşağıdakilerden hangisidir?

"Bu hesap grubunda, işletmenin borçlandığı tutarla ilgili olarak katlanılan ve varlıkların maliyetine eklenmemiş bulunan faiz ve benzeri giderlerle, yansıtma ve fark hesapları yer alır."


Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri

Genel Üretim Giderleri

Hizmet Üretim Maliyeti

Finansman Giderleri

Direkt İlk Madde ve Malzeme Giderleri


Yanıt Açıklaması:

Bunun dışında, 7/A seçeneğinde yer alan hesapların kapsamlarını aşağıda biçimde özetlenebilir:

• 71. Direkt İlk Madde ve Malzeme Giderleri: Bu grupta yer alan hesaplar, üretilen mamulün bünyesine ana hammadde olarak katılan, hangi mamule nerede ne kadar harcandığının tespiti hem teknik hem de ekonomik bakımdan mümkün olan ilk madde ve malzemelerle ilgili hesaplardır.

• 72. Direkt İşçilik Giderleri: Bu hesap grubu bir mal veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya yüklenebilen işçilik giderleri ile ilgili gider, yansıtma ve fark hesaplarını kapsar.

• 73. Genel Üretim Giderleri: Bu hesap grubu işletmenin üretim ve üretime bağlı hizmetler için yapılan direkt lk madde ve malzeme ve direkt işçilik dışında kalan harcamalarla ilgili gider, yansıtma ve fark hesaplarını kapsar.

• 74. Hizmet Üretim Maliyeti: Hizmet işletmelerinin hizmet maliyetlerinin oluşturulmasında kullanılan hesaplarla ilgili gruplardır. Hizmet işletmeleri 71, 72 ve 73 kodlu hesap gruplarını kullanmazlar.

• 75. Araştırma ve Geliştirme Giderleri: Bu hesap grubu araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile ilgili gider, yansıtma ve fark hesaplarından oluşur. • 76. Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri: Bu hesap grubu işletmenin pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetleri ile ilgili gider, yansıtma ve fark hesaplarını kapsar.

• 77. Genel Yönetim Giderleri: Bir işletmenin yönetim fonksiyonları işletme politikasının tayini, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk ve personel işleri, kredi tahsilatını da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerinin giderlerinin izlendiği hesap grubudur. • 78. Finansman Giderleri: Bu hesap grubunda, işletmenin borçlandığı tutarla ilgili olarak katlanılan ve varlıkların maliyetine eklenmemiş bulunan faiz ve benzeri giderlerle, yansıtma ve fark hesapları yer alır.

Yorumlar
  • 0 Yorum