Sanayi Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #1345378

Başka araştırmalar da tüketicilerin alışveriş yaptıkları bir piyasada malların fiyat ve kaliteleri hakkında tam bir bilgiye sahip olmadıklarını ortaya koymaktadır. Bu sınırlı bilgiye neden olan ana maddelerden biri aşağıdakilerden hangisidir?


Ele geçirilen her bilginin doğru kabul edilmesi

Bilgi toplamanın bir maliyetinin olması

Bazı tüketiciler elde edilen bilgiyi tam olarak değerlendirebilmek için gerekli eğitim ve yeteneğe sahip olması

Standardizasyon ve sertifikalama

 Bilgi güvenilirlik bakımından farklılık göstermemesi


Yanıt Açıklaması:
  • Bilgi güvenilirlik bakımından farklılık göstermektedir. Ele geçirilen her bilgi doğru olmayabilir. Dolayısıyla tüketiciler değişik kaynaklardan gelen bilgilerin farklı güvenilirlik ölçüleri olduğunu benimsemelidirler.
  • Bilgi toplamanın bir maliyeti vardır. Belli bir miktarda bilgi elde edildikten sonra ilave bir bilginin marjinal faydası o bilgiye ulaşmak için harcanan marjinal maliyeti karşılamayabilir.
  • Tüketiciler her an kullanıma hazır olarak ancak sınırlı miktarda bir bilgiyi hafızalarında tutabilirler. Tabi bu sınırlı miktardaki bilgi göreceli olarak önemli olduğuna karar verilen bilgidir.
  • Bazen bilgiyi basit kurallar çerçevesinde değerlendirmek tüketiciler için etkin olmaktadır. Yani toplanan bilginin hepsini birden değerlendirmenin maliyetinin çok yüksek olması sebebiyle hazır bilginin bir kısmını değerlendirmek daha rasyonel olabilmektedir. Burada rasyonellik harcanan birim zahmetin marjinal maliyetin zahmetten elde edilecek marjinal gelire eşit olana kadar bilgiyi değerlendirmeyi gerektirir.
  • Bazı tüketiciler elde edilen bilgiyi tam olarak değerlendirebilmek için gerekli eğitim ve yeteneğe sahip olmayabilir. Doğru cevap B'dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum