Sanayide Enerji Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #672342

Sıvı buhar karışımına ısı verilmeye devam edilirse, su buharlaşmaya devam ederek en sonunda %100 _________ haline gelir.
Yukarıdaki tanımda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


Kızgın buhar

Doymuş buhar

Flaş buhar

Kondens

Kondenstop


Yanıt Açıklaması:

Kızgın buhar: Doymuş buhar noktasından sonra enerji verilmeye devam edilirse kızgın buhar elde edilir.
Doymuş buhar: Sıvı buhar karışımına ısı verilmeye devam edilirse, su buharlaşmaya devam ederek en sonunda %100 doymuş buhar haline gelir.
Flaş buhar: Sistemdeki buharın yoğuşması sonucu kondens ortaya çıkmaktadır. Buharın yoğuşması, doyma sıcaklığında ortaya çıkmaktadır. Kondensat veya kazan blöfü daha düşük bir basınçta alındığı zaman, sıcaklığı düşük basınçtaki doyma sıcaklığına kadar düşebilir. Buradaki sıcaklık düşüşü sırasında bir miktar ısı enerjisi açığa çıkmaktadır. Açığa çıkan bu ısı enerjisi kondensatın buharlaşmasına sebep olur. Bu buhara flaş buhar adı verilir.
Kondens: Buhar iletim hatlarında, hat boyunca ısı kayıpları ortaya çıkmaktadır. Bu ısı kayıplarından dolayı bir miktar buhar yoğuşarak su haline gelir buna kondens denilmektedir.
Kondenstop: Buhar sisteminde hava, gaz ve kondensi otomatik olarak tahliye eden ancak buharı tutan cihazlara kondenstop denir.

Yorumlar
  • 0 Yorum