Sanayide Enerji Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #594819

Sıvı yakıtlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Yakıtın düşük çalışma sıcaklıklarında bile serbestçe akacak kadar viskozitesi düşük olmalıdır. Ancak viskozitenin, sızıntıya engel olacak ve pompa sistemini yağlayabilecek kadar da yüksek olması istenmektedir.

Yakıtın düşük çalışma sıcaklıklarında bile serbestçe akacak kadar viskozitesi yüksek olmalıdır. Ancak viskozitenin, sızıntıya engel olacak ve pompa sistemini yağlayabilecek kadar da yüksek olması istenmektedir.

Yakıtın düşük çalışma sıcaklıklarında bile serbestçe akacak kadar viskozitesi düşük olmalıdır. Ancak viskozitenin, sızıntıya engel olacak ve pompa sistemini yağlayabilecek kadar da düşük olması istenmektedir.

Yakıtın düşük çalışma sıcaklıklarında bile serbestçe akacak kadar viskozitesi yüksek olmalıdır. Ancak viskozitenin, sızıntıya engel olacak ve pompa sistemini yağlayabilecek kadar da düşük olması istenmektedir.

Sıvı yakıtların kolay yanabilmesi için buharlaşmasının zor olması istenir


Yanıt Açıklaması:

Yakıtın düşük çalışma sıcaklıklarında bile serbestçe akacak kadar viskozitesi düşük olmalıdır. Ancak viskozitenin, sızıntıya engel olacak ve pompa sistemini yağlayabilecek kadar da yüksek olması istenmektedir. Ayrıca yakıtın kolay yanabilmesi için kolay buharlaşması istenir. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum