Satış Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #909000

I. Potansiyel müşterilerin işletmenin varlığından haberdar olmasını sağlamak

II. Müşteriler satın alma faaliyetine başladıktan sonra bu süreci en rahat ve keyifli
şekilde tamamlayabilmelerini sağlamak

III. Müşterinin yaptığı her satın alma işleminden sonra mutlu ve memnun duygu ve düşüncelerle ayrılmasını sağlamak

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri  perakendeci işletmelerin yürüttükleri bütün satış yönetimi faaliyetlerinde gözetmeleri gereken ana hedeflerdendir?


Yalnız I

Yalnız II

I ve II

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Esasen perakendecilikte bütün satış yönetimi faaliyetlerinin temel hedefi
de bu doğrultuda olmalıdır. İşin özünde, perakendeci işletmelerin yürüttükleri bütün satış yönetimi faaliyetlerinde gözetmeleri gereken üç ana hedef olmalıdır. Bu hedeflerden birincisi potansiyel müşterilerin işletmenin varlığından haberdar olmasını, markasına itibar göstermesini ve dolayısıyla alışveriş tercihlerini ilgili işletme lehinde kullanmasını sağlamaktır. Bu hedef gerek çeşitli pazarlama ve tutundurma faaliyetleriyle gerekse mevcut müşterilerin ortaya koyacağı gönüllü tanıtımlar ve tavsiyeler aracılığıyla en iyi şekilde yerine getirilmelidir. Hedeflerden ikincisi, müşteriler satın alma faaliyetine başladıktan sonra bu süreci en rahat ve keyifli şekilde tamamlayabilmelerini sağlamaktır. Bu hedef de, ürün seçimi ve mağaza tasarımından müşterilere sunulacak hizmetlere kadar çeşitli yöntemlerle yönetilebilir. Özellikle mağaza tasarımı ve mağaza içi satış süreçlerinin planlanması ve yürütülmesi konuları iyi yönetilirse işletmeler bu hedefe daha yakın olacaktır. Son hedef ise, tahmin edilebileceği gibi, müşterinin yaptığı her satın alma işleminden sonra mutlu ve
memnun duygu ve düşüncelerle ayrılmasını sağlamaktır. Bu son hedef satış yönetimi ve pazarlama faaliyetlerinin en önemli hedefidir. Bu bölümde ve ilerleyen bölümlerde bütün bu hedeflere en etkili şekilde ulaşabilmenin yöntemleri ortaya konulmaya çalışılacaktır. Doğru cevap E'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum