Satış Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #867866

"Perakendecilikte pek çok işletme iyi eğitim görmüş ve yetenekli satış elemanları bulma ve işe alma konusunda zorluklar çekmektedir. Bunun başlıca nedeni çalışan ücretlerinin nispeten düşük olmasıdır.
Satış elemanlarının belirli bir işletmede ortalama çalışma süreleri de genellikle diğer sektörlerin çok altındadır. Pek çok çalışan için bir perakende işletmesindeki satış elemanlığı işi geçici bir iş niteliğinde olabilmektedir. Oysa satış yönetimi açısından başarının önemli bir şartı nitelikli ve eğitimli bir satış gücüne sahip olmaktır." Tanımın doğru cevabı aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?


İşletme hedefleri ve işletme kültürü, 

İnsan kaynakları, 

Finansal kaynaklar, 

Araştırma-geliştirme ve teknolojik kabiliyetler

Hizmet kapasitesi 


Yanıt Açıklaması:

İnsan Kaynakları
Perakendecilikte pek çok işletme iyi eğitim görmüş ve yetenekli satış elemanları bulma ve işe alma konusunda zorluklar çekmektedir. Bunun başlıca nedeni çalışan ücretlerinin nispeten düşük olmasıdır.
Satış elemanlarının belirli bir işletmede ortalama çalışma süreleri de genellikle diğer sektörlerin çok altındadır. Pek çok çalışan için bir perakende işletmesindeki satış elemanlığı işi geçici bir iş niteliğinde olabilmektedir. Oysa satış yönetimi açısından başarının önemli bir şartı nitelikli ve eğitimli bir satış gücüne sahip olmaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum