Satış Yönetimi ve Telefonda Satış Deneme Sınavı Sorusu #761032

Aşağıdakilerden hangisi, bugünkü durumdan daha iyi bir geleceğin öngörülmesi ve tasarlanmasında yararlanılacak ve müşteri hizmetlerinde kullanılacak güdüleme tekniklerinden güçlendirme ve yetkilendirme tekniğini açıklamaktadır?


Çalışanları bilgilendirmek ve bilgiyi paylaşmak, çalışanlara esnek biçimde yaklaşmak, onlarla ilgilenmek, çalışanlardan beklentileri adil ve net olarak tanımlamak.

Sorun çözme ve karar alma yetkisini tabana yaymak. Müşteriyi en iyi tanıyan, bilen kişinin, müşteri memnuniyeti için sorumluluğunun çok olması.

Başarılı müşteri hizmet sunucularının farkında olmak, çalışanların önerilerini hizmet gelişimi için uygulamak.

Ön saf çalışanlarından beklenen etik davranışlar. Saygı duyulacak yönlendirmeler vermek, etkin dinlemek ve yanıtlamak.

Etkin bir koçluk ile gerekli dönütleri sağlamak, her çalışanın ihtiyacına göre iletişim kurmak, başarıları hemen ödüllendirmek.


Yanıt Açıklaması:

"Çalışanları bilgilendirmek ve bilgiyi paylaşmak, çalışanlara esnek biçimde yaklaşmak, onlarla ilgilenmek, çalışanlardan beklentileri adil ve net olarak tanımlamak." Güdüleme tekniklerinden, güven duygusu yaratmak tekniğini açıklamaktadır.
"Sorun çözme ve karar alma yetkisini tabana yaymak. Müşteriyi en iyi tanıyan, bilen kişinin, müşteri memnuniyeti için sorumluluğunun çok olması." Güçlendirmek ve yetkilendirme tekniğini açıklamaktadır.
"Başarılı müşteri hizmet sunucularının farkında olmak, çalışanların önerilerini hizmet gelişimi için uygulamak. " Müşteri ihtiyaçlarına odaklanmak tekniğini açıklamaktadır.
"Ön saf çalışanlarından beklenen etik davranışlar. Saygı duyulacak yönlendirmeler vermek, etkin dinlemek ve yanıtlamak." Örnek ile yönetmek tekniğini açıklamaktadır.
"Etkin bir koçluk ile gerekli dönütleri sağlamak, her çalışanın ihtiyacına göre iletişim kurmak, başarıları hemen ödüllendirmek." Çalışanları geliştirmek tekniğini açıklamaktadır.
Doğru cevap B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum