Sayısal Fotoğraf Baskı Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #663264

Genellikle CCD ya da CMOS olarak ikiye ayrılan algılayıcıların görevi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmektedir?


CCD ya da CMOS olarak ikiye ayrılan algılayıcılar, görselin boyut düzenlemelerinin yapıldığı paneldir.

CCD ya da CMOS olarak ikiye ayrılan algılayıcılar üzerlerine düşen renk ve ışık bilgisini kaydedip bunları sayısal verilere, yani piksellere dönüştürür.

CCD ya da CMOS olarak ikiye ayrılan algılayıcılar program içerisinde yer alan fırça seçeneklerine ait düzenlemelerin gerçekleştirildiği paneldir.

CCD ya da CMOS olarak ikiye ayrılan algılayıcılar maskeleme işlemi aşamasında tasarımcıya gerçekleştirilen işlem ile ilgili seçeneklerin sunulduğu alandır.

CCD ya da CMOS olarak ikiye ayrılan algılayıcılar çalışma alanının içerisinde görsellerin hareketlendirilmesin sağlamaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Genellikle CCD ya da CMOS olarak ikiye ayrılan algılayıcılar üzerlerine düşen renk ve ışık bilgisini kaydedip bunları sayısal verilere, yani piksellere dönüştürüyor. Algılayıcıyı, görüntüyü kaydeden elektronik yüzey ya da diğer bir deyişle sayısal fotoğraf makinesinin “film” yüzeyi olarak tanımlayabiliriz. Daha önceleri video cihazları için kullanılan bu teknoloji, gelişen renk tanım kapasitesi ve çözünürlükteki artışlarla beraber fotoğraf makinelerinde de kullanılmaya başlandı. Doğru seçenek B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum