Sayısal Fotoğraf Baskı Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #634747

Aşağıdakilerden hangisi Mikro 4/3 Algılayıcı (Micro Four Thirds) Sistemli Basit Sayısal Fotoğraf Makinelerinin özelliklerinden birisi değildir?


Objektişeri değiştirilebilir.

En önemli özellikleri basit sayısal fotoğraf makinelerinin kullanım kolaylığını D-SLR sistemin objektif değiştirebilme özelliği ile birleştiriyor olmasıdır.

Algılayıcıları, odak uzaklığı çarpanına sahip D-SLR sistemlerdeki algılayıcının (Four Thirds system) bir uyarlamasıdır ve algılayıcının boyutları, özellikleri itibariyle benzerlik taşır.

Algılayıcı boyutları orta format sistemlere göre küçüktür.

Gövdeleri D-SLR makinelere göre daha büyük ve daha ağırdır.


Yanıt Açıklaması:

Standart basit sayısal fotoğraf makinelerinin objektif değiştirme özelliği olmamasından kaynaklanan olumsuzluğa bir cevap olarak üretilmiştir. Sistemin en önemli özelliği, basit sayısal fotoğraf makinelerinin kullanım kolaylığını D-SLR sistemin objektif değiştirebilme özelliği ile birleştiriyor olmasıdır. Bu makinelerde kullanılan algılayıcı, odak uzaklığı çarpanına sahip D-SLR sistemlerdeki algılayıcının (Four Thirds system) bir uyarlamasıdır ve algılayıcının boyutları, özellik- leri itibariyle benzerlik taşır. Algılayıcı boyutları orta format sistemlere göre küçük- tür. “Micro Four Thirds” sistem, “Four Thirds” sisteminin aksine, bakacın hemen önünde yer alıp objektiften gelen ışığı ışık ölçerden geçirerek direkt olarak bakaca yansıtan prizma düzeneği olan pentaprizmaya ve aynaya yer vermeyecek şekilde ta- sarlanmıştır ve gövdenin D-SLR gövdeye göre daha küçük kalabilmesini sağlayan da budur. Pentaprizma ve aynanın yokluğunda önizleme elektronik bakaç ve LCD ek- ran aracılığı ile yapılabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum