Sayısal Fotoğraf Baskı Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #634615

Aşağıdakilerden hangisi tarayıcı modifiye edilerek oluşturulan görüntüleme düzeneği sürecinde izlenen adımlardan biri değildir?


Tarayıcı lambasını devreye sokmak.

CIS algılayıcısı üzerine oturan iğne deliği lens dizisini kaldırmak.

Algılayıcıyı ışığı algılayabilir hale getirmek.

CIS algılayıcısını içeren muhafazayı algılayıcının üzerine gölge düşmeyecek şekilde modifiye etmek.

Tarayıcının metal aksamından algılayıcıya yansıma ihtimali bulunan ışıkları engellemek için tarama kafası takımının kaidesini siyah renkli bir kumaşla kaplamak.


Yanıt Açıklaması:

Düşük bütçeli ve deneye uygun bulduğu bir model olan Canon LIDE 20’yi seçen Golembewski, tekrarlaması mümkün bazı fiziki “hack”ler yaparak tarayıcıyı fotoğraf makinesine dönüştürmüştür. Golembewski şimdiye kadar yaklaşık 20 adet tarayıcıyı demonte etmiş. Bu dönüştürme projesi süreci kısaca şöyle özetlenebilir: Tarayıcı lambasını devre dışı bırakmak, CIS algılayıcısı üzerine oturan iğne deliği lens dizisini kaldırmak ve algılayıcıyı ışığı algılayabilir hale getirmek, CIS algılayıcısını içeren muhafazayı algılayıcının üzerine gölge düşmeyecek şekilde modifiye etmek, son olarak ise tarayı cının metal aksamından algılayıcıya yansıma ihtimali bulunan ışıkları engellemek üzere algılayıcıya bağlı bulunduğu tarama kafası takımının kaidesini siyah renkli bir kumaşla kaplamaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum