Sayısal Fotoğraf İşleme Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #643721

Çizim tabletleri hangi meslek gruplarında daha popüler bir gereç olmayabilir?


Grafik Tasarımcıları

İllüstratörler

Animasyon Sanatçıları

Karikatüristler

Fotoğraf Sanatçıları


Yanıt Açıklaması:

Çizim tabletleri grafik tasarımcılar, illüstratörler, animasyon sanatçıları, karikatüristler tarafından oldukça popüler olan gereçtir. Ekranda direkt olarak çizim yapmayı sağlayan tablet, fareye kıyasla çok daha hassas çalışır. Kalem ve fırça ile çalışamaya alışık ola tasarımcı ve sanatçılar, tabletin kalemi ile kâğıt yerine ekrana çizim yaparak sayısal görüntü elde etmiş olurlar.

El yazısı veya imza gibi kişisel çizim ve yazıları da doğrudan sayısal ortama geçirmeye yarayan tablet basınca duyarlı bir kalem ile çalışır. Bu kalem ve ekrana çıkan çizimlerin ayarları tablete ait menüden yapılabilmekte ve tablet hassasiyeti kontrol edilebilmektedir.

Tabletlerin en yeni ve gelişmiş modelleri ise doğrudan ekran üzerine çizim yapılan versiyonlarıdır. Bu teknoloji sayesinde a üzerinde çalışma yapmaya alışkın olan ve tercih eden tasarımcı ve sanatçılar, fare yerine kalem il görüntülere detaylı olarak ve daha gerçekçi biçimde müdahale edebilmekte ya da sıfırdan yeni çizimler oluşturabilmektedirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum