Sayısal Fotoğraf İşleme Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #661546

Aşağıdakilerden hangisi web amaçlı yazılımlar arasında yer almaz?


Adobe Fireworks

Adobe Dreamweaver

Adobe Flash

Keynote

i-Web


Yanıt Açıklaması:

Adobe Fireworks: Web’de yayımlanacak bir belgenin tasarım aşamasında kullanılan Fireworks yazılımı, vektörel ve piksel bazlı özellikleri bir arada kullanabilmektedir. Dreamweaver gibi yazılımlarda kullanılmak üzere görselleri düzenleyen Fireworks web için

kullanımda önemli bir noktadır.

Adobe Dreamweaver: Web’de yayımlanmak üzere tasarlanan bir belgeyi ister bilgisayar diliyle, ister görsel olarak, ister iki türlü tanımlamaya ve tasarlamaya yarayan bir yazılım olan Dreamweaver, teknik terim ve bilgisayar dili ile karmaşık görünse de web üzerine çalışmalarda vazgeçilmez bir yazılımdır.

Adobe Flash: Animasyon ve ilüstrasyonda olduğu kadar internette tanıtım amaçlı kullanılan bant reklamlar (banner) ve web sitesindeki hareketli görüntüler için kullanılan bir yazılımdır. ‹nteraktif olarak kullanılarak başlı başına web sitesini oluşturabileceği gibi, bir sitenin küçük bir animasyon detayını da yapmakta kullanılabilir. Flash, Web dışında animasyon film yapımında dahi kullanılabilmektedir.

i-Web:  Mac tabanlı işletim sistemlerinde iLife ailesinin bir ürünü olan iWeb, pratik kullanımı ve hazır web şablonları ile kullanıcı dostu bir web tasarım yazılımıdır. Amatör ve profesyonel kullanıcıların rahatlıkla kullanabilecekleri bir yazılım olan i-Web, her türlü fotoğraf ve metni kolayca kontrol ederek web’de sunma olanağı sağlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum