Sayısal Fotoğraf Makineleri Deneme Sınavı Sorusu #96283

Yakın planı çekim yapan fotoğraf makineleri için uygun objektifler kullanılmaktadır. Bu tip fotoğraf makinalarında yakın çekim yapabilmek için standart bir objektifi ile bir objeyi yakından fotoğrafını çekebilmek için en yakın netleme mesafesi yaklaşık ne kadar olmalıdır?


Standart bir objektifi ile bir objeyi yakından fotoğrafını çekmek için objektifin netleme mesafesi yaklaşık 50 cm olmalıdır.
Standart bir objektifi ile bir objeyi yakından fotoğrafını çekmek için objektifin netleme mesafesi en az 75 cm olmalıdır.
Standart bir objektifi ile bir objeyi yakından fotoğrafını çekebilmek için objektifin netleme mesafesi objektifin tipine bağlı olarak değişir.
Standart bir objektifi ile bir objeyi yakından fotoğrafını çekebilmek için objektifin netleme mesafesi objektifin tipine ve karşıdan gelecek ışığın şiddetine bağlı olarak değişir.
Yakın plan fotoğrafçılıkta kullanılan fotoğraf makinesinin yeteneklerine bağlı olarak, teknolojinin gelişmesini de eklersek bu mesafe yaklaşık 5 cm ye kadar inmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum