Şehircilik Deneme Sınavı Sorusu #1344515

Aşağıdakilerden hangisi VII. Beş Yıllık Planda öngörülenlerdendir?


Depremin yarattığı olumsuzlukların giderilmesi,

Kentsel alanlara yönelik göçün istikrarlı bir yapıya kavuşturulması,

Kentsel arsa ve konut üretimini   arttırmaya yönelik olarak Arsa Ofisi’ne kamu kurum ve kuruluşlarının yanısıra özel hukuk tüzel kişileri aracılığıyla da arsa satma imkânı getirilecektir.

Tarım, sanayi, ticaret, konut, turizm, vb. konularıyla ilişkin yerleşim alanlarının afet riskleri de dikkate alınarak hazırlanacak bir arazi kullanım planına göre yönlendirilmesi,

Çevre ve mekan kalitelerinin korunarak kentsel büyümenin denetim altına alınabilmesi ve sosyo ekonomik orta vadeli gelişme deseninin belirlenmesi,


Yanıt Açıklaması:

A;B;D;E şıkları VIII . beş yıllık planda öngörülmektedir.Bu planda, (VIII. Beş Yıllık Plan, s.68, paragraf no. 545.) Marmara Bölge Planı ile, depremin yarattığı olumsuzlukların giderilmesi, kentsel alanlara yönelik göçün istikrarlı bir yapıya kavuşturulması, tarım, sanayi, ticaret, konut, turizm, vb. konularıyla ilişkin yerleşim alanlarının afet riskleri de dikkate alınarak hazırlanacak bir arazi kullanım planına göre yönlendirilmesi, çevre ve mekan kalitelerinin korunarak kentsel büyümenin denetim altına alınabilmesi ve sosyo ekonomik orta vadeli gelişme deseninin belirlenmesi amaçlanmaktadır.

Bu şıkta VII. Yedinci beş yıllık kalkınma planında geçmektedir. Kentsel arsa ve konut üretimini         arttırmaya yönelik olarak Arsa Ofisi’ne kamu kurum ve kuruluşlarının yanısıra özel hukuk tüzel kişileri aracılığıyla da arsa satma imkânı getirilecektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum