Şehircilik Deneme Sınavı Sorusu #1344695

Büyükşehirdeki konut durumu-sayısı, işyeri-dinlenme mekanlarının durumu, kültürel mekanların sayısı ve nüfusa dağılımı, sosyal ve sağlık hizmeti veren mekanların sayısı gibi bilgiler bilgi toplama evresinde toplanan bilgiler arasında aşağıdaki hangi grupta yer almaktadır?


Fiziki bilgiler

Siyasi bilgiler

Mekansal bilgiler

Sosyo-kültürel bilgile

Ekonomik bilgiler


Yanıt Açıklaması:

Toplanacak bilgiler şöyle gruplandırılabilir:
• Fiziki bilgiler: Büyükşehirin coğrafi durumu, doğa şartları, arazi durumu, binaları, yolları, mimari özellikleri, tarihi eserleri fiziki olarak bilgi toplama alanlarını oluşturur.
• Sosyo-kültürel bilgiler: Büyükşehirdeki demografik yapı, sağlık hizmetleri, kültürel hizmetler, sosyal hizmetler bakımından bilgi toplama, sosyo-kültürel açıdan bilgi toplama alanlarını oluşturur.
• Ekonomik bilgiler: Büyükşehirdeki meslek grupları, işçi istihdam kapasitesi, çalışma şartları, gelir kaynakları ve bu kaynakların nüfusa dağılımı, enerji kaynakları ekonomik bakımdan bilgi toplama alanlarıdır.
• Mekansal bilgiler: Büyükşehirdeki konut durumu-sayısı, işyeri-dinlenme mekanlarının durumu, kültürel mekanların sayısı ve nüfusa dağılımı, sosyal ve sağlık hizmeti veren mekanların sayısı ve durumu mekansal açıdan bilgi toplama alanlarıdır

Yorumlar
  • 0 Yorum