Şehircilik Deneme Sınavı Sorusu #1344516

Toplu Konut İdaresinin kaynaklarının hangi amaçlar için kullanılması konusu kanunla belirtilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu kanuna uymaz.


Ferdi ve toplu konut kredisi verilmesi, köy mimarisinin geliştirilmesine, gecekondu alanlarının dönüşümüne, tarihi doku ve yöresel mimarinin korunup, yenilenmesine yönelik projelere kredi verilmesi ve kredilerde faiz sübvansiyonu yapılması.

Özel sektöre öncelik verilerek yabancı sermaye katılımı sağlanmalıdır.

Araştırma, turizm alt yapıları, konut alt yapıları, okul, karakol, ibadethane, sağlık tesisleri, spor tesisleri, postane, çocuk parkları, benzeri tesisler ve konut sektörü sanayiini teşvik için yatırım ve işletme kredisi verilmesi.

İş ve istihdam yaratmak üzere esnaf ve sanatkarlara ait işyerleri ve küçük sanayi teşebbüslerinin kredi yoluyla desteklenmesi.

Afet mahallerinde konut yapımının teşvik ve desteklenmesi.


Yanıt Açıklaması:
  1. (Değişik bend: 31/07/2003 - 4966 S.K./3. md.) Ferdi ve toplu konut kredisi verilmesi, köy mimarisinin geliştirilmesine, gecekondu alanlarının dönüşümüne, tarihi doku ve yöresel mimarinin korunup, yenilenmesine yönelik projelere kredi verilmesi ve kredilerde faiz sübvansiyonu yapılması.
  2. Toplu konut alanlarına arsa temin edilmesi.
  3. Araştırma, turizm alt yapıları, konut alt yapıları, okul, karakol, ibadethane, sağlık tesisleri, spor tesisleri, postane, çocuk parkları, benzeri tesisler ve konut sektörü sanayiini teşvik için yatırım ve işletme kredisi verilmesi.
  4. İş ve istihdam yaratmak üzere esnaf ve sanatkarlara ait işyerleri ve küçük sanayi teşebbüslerinin kredi yoluyla desteklenmesi.
  5. Afet mahallerinde konut yapımının teşvik ve desteklenmesi.

          Özel sektöre öncelik verilerek yabancı sermaye katılımı sağlanmalıdır. Doğru cevap. B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum