Şehircilik Deneme Sınavı Sorusu #1196105

I. Yerel düzeyde  kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi, mahalli hizmetlerin sunumunda daha etkili bir koordinasyon sağlanması ve ölçek ekonomisinden faydalanılması amacıyla nüfusu 750 binin üzerinde bulunan iller, il sınırları esas alınarak büyükşehir belediyesine dönüştürülmektedir.

II. Şehir ve mekân kalitesinin birincil sorumluları olan mahalli idarelerin yönetişim ilkesi etrafında yeniden yapılandırılması, mali ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi ve yerindelik ilkesi gereğince geliştirilmesi önemini korumaktadır.

III. Bu Plan döneminde Kentsel Gelişme Stratejisi yürürlüğe konulmuş ve önemli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Yapılan mevzuat düzenlemesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üst ölçekli mekânsal strateji planlarının yapımıyla görevlendirilmiştir. 

IV. 2012 ve 2013 yıllarında yapılan düzenlemelerle büyükşehir belediye sayısı 30’a yükselmekte, büyükşehir belediye sınırları il mülki sınırları ile bütünleştirilmekte, büyükşehirlerdeki il özel idareleri ile büyükşehir sınırları içerisindeki belde belediyeleri ve köyler kaldırılmaktadır.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Onuncu   Beş Yıllık Kalkınma Planlarında büyükşehir alanlarının planlanmasıyla  İlgili Görüşlerden biridir? 

 


Yalnızca I

I ve III

II ve IV

I, II, III, IV

III, IV


Yanıt Açıklaması:

I, II, III, IV Onuncu   Beş Yıllık Kalkınma Planında Konuyla İlgili Görüşler biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum