Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Deneme Sınavı Sorusu #777460

Yaşanan son finansal kriz, dünyadaki regülatörlerin ortak hareket etmesi zorunluluğunu ortaya ç›karmıştır. Bunun nedeni krizin ABD temelli başlamasına rağmen, etkilerinin lokal de¤il global olması ve hiçbir ülkenin bu krizin etkilerinden etkilenmemesinin mümkün olmamasıdır. Bu nedenle hem IMF’den hem diğer uluslararası kuruluşlardan krize karşı oluşturulan yeni finansal regülasyonlarda ortak hareket etme çağrısı gelmektedir. Ortak regüle edilmesi gereken konular ise başlıca şeffaflık, risk yönetimi, şirketlerin sermaye yapılarının güçlendirilmesi, yatırımcıların korunması hususundadır.Yaşanan son finansal kriz sonrasında G-20 zirvesinde nelere değinilmemiştir?


Küresel ekonominin karşı karşıya olduğu zorluklarla mücadele etmek için herkesin kendi üzerine düşeni yapması gerektiği vurgulanmıştır.
2008 yılında Washington’da gerçekleştirilen G-20 Zirvesinde tüm mali piyasaların, ürünlerin ve aktörlerin düzenlenmesi ve gözetimi konusunda varılan kararın uygulanacağı ve finansal sistem reformuna devam edileceği belirtilmiştir.
Mali kuruluşların çok büyük olduğu gerekçesiyle iflasına izin verilemeyeceğine yönelik anlayışın değiştirilmesi ve bu gibi kuruluşların tasfiye maliyetlerinin vergi mükellefleri üzerine yüklenmesinin engellenmesi konusunda mutabakata varılmıştır.
Yeni bir finans okuryazarlığı yaratılması
Finans sektöründe kriz öncesi döneme dönülmesine müsaade edilmeyeceği ve bankalar, tezgah üstü piyasalar ile tazminatlar ile ilgili taahhütlerin uygulanmasının sıkı bir şekilde takip edileceği ifade edilmiştir.

Yanıt Açıklaması: Yeni bir finans okuryazarılığının yaratılması G20 de alınan kararlardan birisi değildir.
Yorumlar
  • 0 Yorum