Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Deneme Sınavı Sorusu #833888

Aşağıdakilerden hangisi/hangileri Dünya Ekonomik Forumu (WEF) bünyesinde 2008 yılından beri her yıl yayımlanan Finansal Gelişim Raporu’nun amaçları arasında yer alır?

 I. Finansal Gelişim Raporu, gelişmiş ve gelişmekte olan piyasaların karşılaştıkları zorlukları başarıyla aşmasına ve nihayetinde ekonomik büyümeyi yakalamalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir.

II. Bu raporda dünyanın önde gelen 60 finansal sistemini ve sermaye piyasasını puanlayıp sıralayan Finansal Gelişim Endeksi mevcuttur.

III. Raporda finansal gelişmişlik, etkin finansal aracılık ile birlikte derin sermaye ve finansal piyasaların oluşmasını sağlayan etmenler, politikalar ve kurumlar olarak tanımlanmıştır.


Yalnızca I

Yalnızca III

I ve II

II ve III

I.II.III


Yanıt Açıklaması:

Dünya Ekonomik Forumu (“WEF”) bünyesinde 2008 yılından beri her yıl yayımlanan Finansal Gelişim Raporu, gelişmiş ve gelişmekte olan piyasaların karşılaştıkları zorlukları başarıyla aşmasına ve nihayetinde ekonomik büyümeyi yakalamalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Bu raporda dünyanın önde gelen 60 finansal sistemini ve sermaye piyasasını puanlayıp sıralayan Finansal Gelişim Endeksi mevcuttur. Raporda finansal gelişmişlik, etkin finansal aracılık ile birlikte derin sermaye ve finansal piyasaların oluşmasını sağlayan etmenler, politikalar ve kurumlar olarak tanımlanmıştır. Seçeneklerde yer alan tüm bilgiler doğru olduğundan doğru cevap E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum