Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Deneme Sınavı Sorusu #833869

Kurumsal yatırımcılarla ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

I. Kurumsal yatırımcılar bireylerin tasarruflarını bir araya getirip çok daha büyük tasarruf havuzlarına yön veren emeklilik ve yatırım fonları, sigorta şirketleri ve bankalardır.

II. Kurumsal yatırımcılar, bireylere kıyasla daha fazla bilgi ve imkana sahip oldukları için, yurt dışı yatırımlara daha yatkındır.

III. Kurumsal yatırımcıların yatırım yaparken yerli piyasalar yanında yurt dışı piyasalara da yatırım yapmaları portföylerin risk getiri dengesini olumsuz etkilemektedir.

IV. Yurtdışı yatırımlar sadece gelişmiş ülke (örneğin A.B.D., Almanya, Fransa, İngiltere veya Japonya) piyasaları ile sınırlıdır.


Yalnızca I ve II

Yalnızca II ve IV

I.II.III

II.III.IV

I.III.IV


Yanıt Açıklaması:

III seçenekte yer alan ifade ‘’Kurumsal yatırımcıların yatırım yaparken yerli piyasalar yanında yurt dışı piyasalara da yatırım yapmaları portföylerin risk getiri dengesini olumlu etkilemektedir.’’ ve IV. seçenekteki  ‘’Yurt dışı yatırımlar sadece gelişmiş ülke (örneğin A.B.D., Almanya, Fransa, İngiltere veya Japonya) piyasaları ile sınırlı olmayıp, gelişmekte olan ülke (örneğin Türkiye, Brezilya, Rusya ve Hindistan) ve hatta öncü ülkeleri (Afrika ülkeleri, Pakistan, Vietnam) de kapsayabilmektedir.’’ Olacağından yanlıştır. Buna göre doğru cevap A’dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum