Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Deneme Sınavı Sorusu #850124

"İşletmeler, kendilerine iliskin finansal ve finansal olmayan bilgileri karar alma mekanizmalarında kullanmak amacıyla farklı şekil ve içeriklerde üst düzey yöneticilere ve hissedarlara sunabilmektedir. Bilgilerin şekil ve içerikleri, her işletmenin kendine özgü durumlara göre değişebilmektedir."
 
Kamuyu bilgilendirmekle yükümlü olan tarafların kamuya sunabilecekleri bilgileri çeşitli açılardan sınıflandırmak mümkündür. Yukarıda verilen bilgiler bu sınıflandırmalardan hangisiyle ilişkilendirilebilir?
 
 
 
 
 
 


Sunma sıklığı bakımından

Sunulan taraflar bakımından

Zorunluluk bakımından

İşlem gördüğü piyasa bakımından

İçerik bakımından


Yanıt Açıklaması:
Kamuyu bilgilendirmekle yükümlü olan tarafların kamuya sunabilecekleri bilgileri sunulan taraflar bakımından ele alınacak olursa, bu sınıflandırma ile ilgili şunlar söylenebilir: İç raporlama ve dış raporlama olarak ikiye ayrılabilir. İşletmeler, kendilerine iliskin finansal ve finansal olmayan bilgileri karar alma mekanizmalarında kullanmak amacıyla farklı şekil ve içeriklerde üst düzey yöneticilere ve hissedarlara sunabilmektedir. Bilgilerin şekil ve içerikleri, her işletmenin kendine özgü durumlara göre değişebilmektedir.
 
Yorumlar
  • 0 Yorum