Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Deneme Sınavı Sorusu #778409

Son yıllarda, derecelendirme büyük önem kazanmaya başlamış olup uluslararası alanda yoğun ilgi görmeye başlamıştır. Bu ilginin sebebi yatırımcılar ve ihraçcılardan kaynaklanmaktadır. Kredi derecelendirme kuruluşlarının belirlediği kredi notları ihraçcı ve yatırımcının hamlelerini belirlemesinde belirleyici rol oynamıştır. Ancak 2008-2009 küresel finansal krizinden sonra kredi notlarının saygınlığı sorgulanmaya başlanmıştır. Tahvillerin kredi notu yatırım yapılabilir ve yatırım yapılabilir seviyesi altı olarak notlandırılır.Bu anlatılanlardan aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?


Kredi derecelendirme kuruluşları yatımcıya yararlı bilgiler sunar.
Kredi derecelendirme kuruluşlarının kredi notları, o kuruluşa yatırım yapılıp yapılamayacağı hususunda kesinlikle doğru bilgi verir.
Son yıllarda yatırıcıların derecelendirme talepleri artmıştır.
Derecelendirme almış ihraçcı daha kolay satış gerçekleştirmektedir.
2008-2009 küresel finansal krizine rağmen kredi derecelendirme kuruluşlarının popülerliği artmaktadır.

Yanıt Açıklaması: Son yıllarda, derecelendirme büyük önem kazanmaya başlamış olup uluslararası alanda yoğun ilgi görmeye başlamıştır. Bu ilginin sebebi yatırımcılar ve ihraçcılardan kaynaklanmaktadır. Kredi derecelendirme kuruluşlarının belirlediği kredi notları ihraçcı ve yatırımcının hamlelerini belirlemesinde belirleyici rol oynamıştır. Ancak 2008-2009 küresel finansal krizinden sonra kredi notlarının saygınlığı sorgulanmaya başlanmıştır. Tahvillerin kredi notu yatırım yapılabilir ve yatırım yapılabilir seviyesi altı olarak notlandırılır.Anlatılanlardan yola çıkarak kredi notlarına güvenmek gerektiğini ancak bunlarında yanılabileceğini göz önünde tutmak gerektiğini çıkarabiliriz.
Yorumlar
  • 0 Yorum