Sermaye Piyasası Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #969714

I- Bağımsız denetim kuruluşları, görevlerinin kapsamıyla sınırlı olmak üze­re, denetledikleri finansal tablo ve raporların mevzuata uygun olarak denetlenmemesi nedeniyle doğabilecek zararlardan raporu imzalayanlarla birlikte sorumludur.

II- Bağımsız denetim kuruluşları ile derecelendirme ve değerleme kuruluşları, faaliyetleri neticesinde düzenledikleri raporlarda yer alan yanlış, yanıltıcı ve eksik bilgiler dolayısıyla neden ol­dukları zararlardan sorumludurlar.

III-Bir yatırım kuruluşunda veya kolektif yatırım kuruluşunda finansal tablo denetimi ya da bu Kanun ve ilgili dü­zenlemeler çerçevesinde belirlenen başka bir görevi ifa ederken, Olumsuz görüş veya görüş bildirmekten kaçınma gerektiren, her türlü durumu Kurula derhal bildirmekle yükümlüdür.

Bağımsız denetim kuruluşları ve bağımsız denetçilerin söz konusu faaliyetleri ile ilgili yükümlülükleri ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


Yalnız I

I ve II

 

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Kanunun 63üncü maddesinde bu faaliyetlerle ilgili sınırlı sorumlulukları düzenlen­miştir. Bağımsız denetim kuruluşları, görevlerinin kapsamıyla sınırlı olmak üze­re, denetledikleri finansal tablo ve raporların mevzuata uygun olarak denetlenmemesi nedeniyle doğabilecek zararlardan raporu imzalayanlarla birlikte sorumludur. Bağımsız denetim kuruluşları ile derecelendirme ve değerleme kuruluşları, faaliyetleri neticesinde düzenledikleri raporlarda yer alan yanlış, yanıltıcı ve eksik bilgiler dolayısıyla neden ol­dukları zararlardan sorumludurlar. Bir yatırım kuruluşunda veya kolektif yatırım kuruluşunda finansal tablo denetimi ya da bu Kanun ve ilgili dü­zenlemeler çerçevesinde belirlenen başka bir görevi ifa ederken, Olumsuz görüş veya görüş bildirmekten kaçınma gerektiren, her türlü durumu Kurula derhâl bildirmekle yükümlüdür. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum