Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü Deneme Sınavı Sorusu #740186

Aşağıda Videotext teknolojisi ile ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?


Prestel sistemi birçok İniliz seyahat acentasına bağlantı sağlamaktadır.

Fastrak ABD’li iletişim kuruluşu American Telephone and Telegraph’ın (AT&T) yan kuruluşudur.

İsitel sistemi ilk kez Thomas Cook acentaları ve International Leisure Group (ILG) tur operatörü tarafından kullanılmıştır.

Almanya’da kullanılan Minitel sistemi sayesinde tüketiciler ekranda gördükleri paket turlardan birini seçip rezervasyon yapabilmektedir.

Fransa’da Bildschirmtext adlı bir videotext sistemi bulunmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Videotext sisteminde tur operatörlerinin kullandıkları CRS’ler dışında, dağıtım rolünü üstlenen üç önemli kuruluş vardır. Bunların ilki İngiltere’nin ulusal iletişim kuruluşu British Telecom tarafından Prestel adıyla 1978’de geliştirilmiştir. Sistemin o yıllardaki kuruluş amacı CRS’ler arasında veri alış-verişi sağlamaktır. Günümüzde ise Prestel sistemi birçok İngiliz seyahat acentasına bağlantı sağlamaktadır. Bir başka önemli videotext sistemi İstel ise ABD’li iletişim kuruluşu American Telephone and Telegraph’ın (AT&T) yan kuruluşudur. Prestel’in uyguladığı kablosuz bağlantının (telefon hattı) yoğunluk sırasında sorun çıkarması ve görüntülerin geç gelmesi nedeniyle kablolu bağlantı (hard wiring) ilk kez İstel tarafından üye acentalarda uygulanmış ve hemen ardından diğer dağıtımcı kuruluş olan Fastrak tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Fastrak sistemi ilk kez Thomas Cook acentaları ve International Leisure Group (ILG) tur operatörü tarafından kullanılmıştır. Videotext sistemi İngiltere dışında Almanya ve Fransa’da da kullanılmaktadır. Fransa’da kullanılan Minitel sistemi sayesinde tüketiciler ekranda gördükleri paket turlardan birini seçip rezervasyon yapabilmektedir. Almanya’da ise Bildschirmtext adlı bir videotext sistemi bulunmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum