Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü Deneme Sınavı Sorusu #717270

Aşağıdaki turizm ile ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Fransa, Avrupa’da sürekli en fazla turist gönderen ülke konumundadır.

WTTC’ye (World Travel and Tourism Council-Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi) göre turizm; tüm dünyada otomotiv, finans ve sağlık hizmetleri gibi çok önemli endüstrilerden daha yavaş gelişmektedir.

WTTC’nin (World Travel and Tourism Council-Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi) 2015 yılındaki araştırmasına göre, turizm harcamaları dünya ekonomisinin yaklaşık %10’unu oluşturur.

WTO’ya (World Tourism Organization-Dünya Turizm O¨rgütü) göre turizm dünyanın en küçük endüstrisidir.

Paket tur kavramı 2000'li yıllarda ortaya çıkmıştır.


Yanıt Açıklaması:

1950’li yıllara rastlayan ilk charter seferleri ile ‘paket tur’ kavramı ortaya çıkmıştır. WTO’ya (World Tourism Organization-Dünya Turizm O¨rgütü) göre turizm dünyanın en büyük endüstrisidir. WTTC’nin (World Travel and Tourism Council-Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi) turizm ile ilgili araştırmasına göre, 2015 yılında seyahat ve turizm harcamaları dünya ekonomisinin yaklaşık %10’unu oluşturmaktadır. WTTC’ye göre turizm; tüm dünyada otomotiv, finans ve sağlık hizmetleri gibi çok önemli endüstrilerden daha hızlı gelişmektedir. Avrupa’da sürekli en fazla turist gönderen ülke Fransa değil Almanya'dır. konumundadır. Doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum