Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü Deneme Sınavı Sorusu #703362

Aşağıdakilerden hangisi, tur operatörünün düzenlediği turlarda yer ayırtmak isteyen seyahat acentaların­dan gelen telefon, teleks, faks vb. mesajları almak, bilgisayar aracılığı ile yapılan rezervasyonları da izlemek, telefonla ya da yazılı olarak rezervasyon onayı (confirmation) vermek ve almak görevlerini üstlenir?


Rezervasyon müdürü

İşletme müdürü

Grup koordinatörü

Muhasebe elemanı

Rezervasyon elemanı


Yanıt Açıklaması:

TUR OPERATÖRLÜĞÜ ALANINDA MESLEKİ OLANAKLAR

Gün geçtikçe hızlı bir şekilde büyüyen tur endüstrisi bu faaliyet alanına girmek isteyen­ler için uygun mesleki kariyer olanakları sağlar. Bu olanaklar aşağıdaki başlıklar altında toplanabilir;

  • Rezervasyon elemanı (rezervasyonist): Rezervasyon elemanlarının temel görevi, tur operatörünün düzenlediği turlarda yer ayırtmak isteyen seyahat acentaların­dan gelen telefon, teleks, faks vb. mesajları almaktır. Rezervasyon elemanları ayrıca bilgisayar aracılığı ile yapılan rezervasyonları da izlemek durumundadır ve telefonla ya da yazılı olarak rezervasyon onayı (confirmation) verirler ve alırlar. İyi bir rezervasyon görevlisi düzenlenen turlarla ilgili olarak tam bir bilgi sahibi olmalıdır. Doğru cevap E'dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum