Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü Deneme Sınavı Sorusu #740239

Aşağıdaki İnternet ile ilgli bilgilerden hangileri doğrudur?

  1. İnternet ilk olarak ARPAnet olarak bilinen, beş bilgisayar sisteminin ağ aracılığıyla iletişim sağlaması şeklinde kullanılmıştır.
  2. ARPAnet 1970’de Kaliforniya Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve Utah Üniversitesi araştırma laboratuarları arasında bağlantı sağlamıştır.
  3. İnternet kavramı, 1970’li yıllardan beri var olmakla birlikte 1993’de www’nin kitlesel pazarlara ulaşması sonucunda yaygın hâle gelmiştir.
  4. Tüketiciler sanal banka şubelerini kullanarak para çekme dışındaki birçok bankacılık işlemini bilgisayarları başında gerçekleştirebilir hâle gelmişlerdir.


I,II, ve IV

I,II, ve V

II,III ve V

II,III ve IV

I,II ve III


Yanıt Açıklaması:

İnternet ilk olarak ARPAnet olarak bilinen, dört bilgisayar sisteminin ağ aracılığıyla iletişim sağlaması şeklinde kullanılmıştır. Advanced Research Projects Agency (Gelişmiş Araştırma Projeleri Ajansı-ARPA), ABD Savunma Bakanlığına bağlı çalışan bir kurumdur (Kasavana vd., 1997). ARPAnet 1970’de Kaliforniya Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve Utah Üniversitesi araştırma laboratuarları arasında bağlantı sağlamıştır. 1970’li yılların sonuna kadar bu bağlantıya seçilmiş devlet kurumları dışında birçok üniversite dâhil olmuştur. Internet kavramı, 1970’li yıllardan beri var olmakla birlikte 1993’de www’nin kitlesel pazarlara ulaşması sonucunda yaygın hâle gelmiştir (Sigala vd., 2001). 1993 yılına kadar daha çok kurum ve kuruluşların bilgisayar sistemleri arasında bağlantı sağlanan internet ortamında www’nin kullanılmasının ardından önemli değişiklikler olmuştur. www, kişisel bilgisayarların dolayısıyla da tüketicilerin internet ortamına erişimini sağlamıştır. Bu gelişme birçok iş alanı için yeni bir pazarlama kanalının oluşmasına neden olmuştur. Tüketiciler sanal banka şubelerini kullanarak para çekme dışındaki birçok bankacılık işlemini bilgisayarları başında gerçekleştirebilir hâle gelmişlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum