Şirketler Muhasebesi Deneme Sınavı Sorusu #998626

  1. Kurucu ortaklar sermaye taahhütlerini nakit veya diğer iktisadi kıymetler ile yerine getirebilecekleri gibi sahibi oldukları bir işletmeyi de devredebilirler.
  2. Sermaye olarak işletme konulması durumunda devrolunan işletme, tüm aktif ve pasifi ile yeni kurulacak olan şirkete geçer.
  3. Sermaye olarak işletme konulması durumunda devredilen net değer (varlıklar – borçlar = özkaynaklar) sermaye taahhüdüne eşit olabileceği gibi fazla veya noksan da olabilir.
  4. Sermaye olarak işletme konulması durumunda devredilen net değerin sermaye taahhüdünden fazlalık veya noksanlıkları ortağın cari hesabında izlenir.

Sermaye olarak işletme konulması durumuna ilişkin seçeneklerde yer alan ifadelerden hangisi / hangileri doğrudur?


II

I ve III

II ve III

I, II ve III

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Kurucu ortaklar sermaye taahhütlerini nakit veya diğer iktisadi kıymetler ile yerine getirebilecekleri gibi sahibi oldukları bir işletmeyi de devredebilirler. Böyle bir durumda devrolunan işletme, tüm aktif ve pasifi ile yeni kurulacak olan şirkete geçer. Devredilen net değer (varlıklar – borçlar = özkaynaklar) sermaye taahhüdüne eşit olabileceği gibi fazla veya noksan da olabilir. Fazlalık veya noksanlıklar ortağın cari hesabında izlenir. Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi, sermaye olarak işletme konulması durumuna ilişkin seçeneklerde yer alan ifadelerin tümü doğrudur, dolayısıyla doğru cevap E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum