Sistem Analizi Ve Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #574784

Artımlı modele ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Artımlı model yaklaşımında sistemlerin geliştirme aşamasında müşteri geri dönüşü doğrusal ardışık yaklaşıma göre daha kolay olur.

Artımlı model, iteratif yapısıyla e-ticaret ve masaüstü sistemlerin geliştirilmesinde doğrusal ardışık modelden daha iyi bir yaklaşımdır.

Artımlı model yaklaşımında yazılımın artan şekilde geliştirilmesi tasarım ve geliştirme aşamalarında değişikliklerin çok maliyetli olmasına neden olur.

Artımlı model ile geliştirilen sistem, sürümler ilerledikçe yapısal olarak geriler.

Artımlı geliştirme sürecinde gereksinimler geliştirilen sistem ile birlikte oluşturulduğundan  büyük devlet ve kurum ihalelerinde bu yöntemi uygulamak zor olacaktır.


Yanıt Açıklaması:

Artımlı model yaklaşımında sistemlerin geliştirme aşamasında müşteri geri dönüşü Doğrusal ardışık yaklaşıma göre daha kolay olur. Artımlı model, iteratif yapısıyla e-ticaret ve masaüstü sistemlerin geliştirilmesinde Doğrusal ardışık modelden daha iyi bir yaklaşımdır.  Yazılımın artan şekilde geliştirilmesi tasarım ve geliştirme aşamalarında değişikliklerin daha kolay ve az maliyetli yapılmasını sağlar. Artımlı model ile geliştirilen sistem, sürümler ilerledikçe yapısal olarak geriler. Artımlı geliştirme sürecinde gereksinimler geliştirilen sistem ile birlikte oluşturulduğundan  büyük devlet ve kurum ihalelerinde bu yöntemi uygulamak zor olacaktır. Doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum