Sistem Analizi Ve Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1401563

Farklı bilgi düzeylerinde veri modelleme ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Geliştirilen sistemdeki asıl veri sisteminin kullanıcılar tarafından kolay anlaşılmasından ziyade farklı bileşenler arasındaki bağlantıların açıklanması gerekir.

Veri modelinin karmaşıklıktan uzak olmasını sağlamak güç olacağı için bağlantıların iyi kurulmasına odaklanmak gerekir.

Veri modeli belirli bir düzeyde genel olurken başka bir düzeyde de genel olarak verilmesi gerekmektedir.

Bilgi gösterimlerinin farklı paydaşlar için farklı düzeylerde yapılması zorunludur.

Veri modelinin kavramsal taslak olarak kullanılabilmesi için modelin fiziksel depolaması ile ilgili bilgiyi de göstermesi gerekmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Farklı bileşenler arasındaki bağlantıların açıklanması ve geliştirilen sistemdeki asıl veri sisteminin kullanıcılar tarafından kolay anlaşılması gerekmektedir. Bunun için veri modelinin karmaşıklıktan uzak olması gerekmektedir. Veri modelinin kavramsal taslak olarak kullanılabilmesi için modelin veri yapısı hakkında da ayrıntılı bilgi içer-mesi, veriler arasındaki ilişkileri göstermesi gerekmektedir. Veri modeli içinde fiziksel depolama ile ilgili olarak herhangi bir bilgi bulunmamalıdır. Veri modelinin bir düzeyde genel olması gerekirken başka bir düzeyde ayrıntılı olarak verilmesi gerekmektedir. Bilgi gösterimleri farklı paydaşlar için farklı düzeylerde yapılması zorunludur. Bu nedenle doğru cevap D.

Yorumlar
  • 0 Yorum