Siyasal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #1231856

  1. İyi bir konuşmacı olarak politik aktör, seçmenlerine hitap ederken onların yetiştiği kültürel yapının öğelerinden beslenmelidir.
  2. Politikacı etkili sunum için, söz ve davranışlarıyla seçmenler üzerinde bir üstünlük ve otorite kurmaya dayalı izlenim yaratacak eğilimlerden uzak durmalıdır.
  3. Etkili bir konuşma, gerçeklere dayalı öğelerden beslenmektedir. Bu yüzden politik bir aktör konuşmanın içeriğinde belgeler ortaya koyabilmeli, geçmişle bağlantılar kurabilmeli, tanık göstermek ve görsel öğelerden yararlanmak gibi yöntemlerden yararlanabilmelidir.

Hitabet ve etkili konuşmanın verimliliğini arttırmaya yönelik göz önünde bulundurulması gereken unsurlar yukarıdakilerden hangileridir?


I

II ve III

Hepsi

III

II


Yanıt Açıklaması:

Hitabet ve etkili konuşmanın verimliliğini arttırmaya yönelik göz önünde bulundurulması gereken diğer unsurlar da şu şekilde sıralanabilir:

  • İyi bir konuşmacı olarak politik aktör, seçmenlerine hitap ederken onların yetiştiği kültürel yapının öğelerinden beslenmelidir.
  • Etkili bir konuşma, dinleyicileri de aktif hale getiren konuşmadır, aksi halde etkileşimden değil, tek yönlü bir bilgi akışından söz edilebilir. Bu nedenle politikacı etkili sunum için, söz ve davranışlarıyla seçmenler üzerinde bir üstünlük ve otorite kurmaya dayalı izlenim yaratacak eğilimlerden uzak durmalıdır.
  • Etkili bir konuşma, gerçeklere dayalı öğelerden beslenmektedir. Bu yüzden politik bir aktör konuşmanın içeriğinde belgeler ortaya koyabilmeli, geçmişle bağlantılar kurabilmeli, tanık göstermek ve görsel öğelerden yararlanmak gibi yöntemlerden yararlanabilmelidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum