Siyasi Düşünceler Tarihi Deneme Sınavı Sorusu #48065

Dante kimdir ve Monarşi Üzerine adlı kitabı neyi anlatmaktadır?


Siyasal iktidarı başka hiçbir yazarın yapamadığı ölçüde büyük bir güçle temellendirmiş İtalyan yazardır. Kitabı, egemenlik bağımsızdır ve ondan daha üstün bir erk yoktur gibi konuları işlemektedir.
İtalya’nın ve Avrupa’nın en büyük ozanlarından biri sayılan Floransalı Dante Alighieri siyasal bir figürdür.Kitap “Yasanın olmadığı yerde adaletsizlik olmaz” 
konusunu anlatmaktadır.
Dante bir devrim dönemi düşünürüdür; kitabında sergilediği devlet modeliyle, büyük ölçüde, İtalya’ da kurulacak siyasal yapıyı teorik olarak doğrulamayı amaçlamıştır.
Mutlak iktidarın zorunluluğunu tutarlı bir biçimde ortaya koyup savunan yazardır.Yeryüzünde hiç kimseye karşı sorumlu olmayıp sadece Tanrı’ya hesap verildiğini savunan kitapdır.
İtalya’nın ve Avrupa’nın en büyük ozanlarından biri sayılan Dante Alighieri siyasal bir figürdür. Kitap, gerçekte evrensel monarşi, yani imparatorluk hakkındadır.

Yanıt Açıklaması: Floransalı Dante Alighieri (1265-1321) aynı zamanda çok fırtınalı bir siyasal yaşam süren, siyasal bir figürdür.Kitap, her ne kadar Monarşi Üzerine başlığını taşıyorsa da gerçekte evrensel monarşi, yani imparatorluk hakkındadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum