Sokak Sosyal Hizmeti Ve Adli Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #369801

Aşağıdakilerden hangisi Amerikan Ulusal Adli Sosyal Hizmet Örgütü’nün kabul ettiği ve 40 maddeden oluşan adli sosyal hizmet uygulayıcılarının sorumlulukları arasında “Topluma karşı etik sorumluluk” başlığı altındaki ilkelerden biridir?


Adli sosyal hizmet uzmanının, adli sosyal hizmet uygulamalarına ilişkin mevzuatı etkileme, değiştirme konusunda bir yükümlülüğü vardır.

Adli Sosyal Hizmet Örgütü’nün her bir üyesi, adli sosyal hizmet uzmanı görevlerini yerine getirmek için gerekli olan eğitim, geçmiş ve deneyim niteliklerine sahip olacaktır.

Adli Sosyal Hizmet Örgütü üyeleri, üyelik, izin ve/veya sertifikasyon alma amaçları dâhil herhangi bir amaçla bir üyenin nitelikleri, eğitimi, geçmişi veya deneyimini ne sözlü ne de yazılı olarak yanlış sunmayacaktır.

Her üye, adli sosyal hizmet örgütünün çalışması ve standartları hakkında diğer profesyonelleri ve kamuoyunu bilgilendirmekten sorumlu olacaktır.

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

B,C, D ve E şıklarında verilenler “Ulusal Adli Sosyal Hizmet Örgütü’ne Karşı Etik Sorumluluk” başlığı altına girmektedir ancak A şıkkı “Topluma Karşı Etik Sorumluluk” başlığı altındadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum