Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri Deneme Sınavı Sorusu #1188514

I. Belirli bir konuda yapılmış çalışmaları gözden geçiren bir ders ödevi. II. Açıklamalı bir kaynakçayı makaleye dönüştürmede kullanılan analitik deneme. III. Bilimsel bir dergi makalesinin zorunlu kısmı. IV. Akademik bir dergide yayınlamak üzere hazırlanan bir inceleme makalesi. V. Bir kurumun uğraşı alanındaki konularla ilgili çalışmaları özetleyen inceleme raporları.

Yukarıdakilerden hangileri, bağımsız bir çalışma olarak hazırlanan alanyazın taramasının sıkça görülen örneklerindendir?


I, II, III

II, III, V

I, II, IV, V

II, III, IV, V

I, II, III, IV, V


Yanıt Açıklaması:

III. maddede verilen bilgi doğru değildir. Çünkü bilimsel bir dergi makalesinin zorunlu kısmı, kapsamlı çalışmaların parçası olan alanyazın taramalarının yaygın olarak karşılaşılan bir örneğidir. Bağımsız bir çalışma olarak hazırlanan alanyazın taramasının sıkça görülen örnekleri şunlardır: Belirli bir konuda yapılmış çalışmaları gözden geçiren bir ders ödevi, açıklamalı bir kaynakçayı makaleye dönüştürmede kullanılan analitik deneme, akademik bir dergide yayınlamak üzere hazırlanan bir inceleme makalesi, bir kurumun uğraşı alanındaki konularla ilgili çalışmaları özetleyen inceleme raporları. Doğru cevap C şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum