Sosyal Güvenlik Deneme Sınavı Sorusu #1129613

I. Sosyal sigorta kurumlarının finansman açıklarını kapatmak için Hazineden gelir aktarılması, devletin sosyal sigortaların finansmanına doğrudan katılma örneğidir. 

II. Devletin sosyal güvenliğin finansmanına birçok ülkede rastlanan ve zorunlu olan katılım şekli doğrudan katılım şeklidir. 

III. Sosyal sigorta kurumlarının çeşitli işlemlerinde vergi ve harç benzeri masraflardan muaf tutulması devletin dolaylı şekilde sosyal sigortaların finansmanına katılması anlamındadır. 

Yukarıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız II

I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

- Sosyal sigorta kurumlarının finansman açıklarını kapatmak için Hazineden gelir aktarılması devletin sosyal sigortaların finansmanına doğrudan katılma örneğidir. 

- Devletin sosyal güvenliğin finansmanına dolaylı şekilde katılımı da söz konusudur ve birçok ülkede rastlanan ve zorunlu olan katılım şekli de budur.

- Sosyal sigorta kurumlarının çeşitli işlemlerinde vergi ve harç benzeri masraflardan muaf tutulması devletin dolaylı şekilde sosyal sigortaların finansmanına katılması anlamındadır. 

Yalnızca II numaralı maddede verilen bilgi yanlıştır. Bu nedenle doğru cevap I ve III numaralı maddeleri kapsayan C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum