Sosyal Hizmet Kuramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1221917

''Profesyonel meslek elemanları durumu uzak bir noktadan ve tarafsızca yöneterek yardım sürecine yeni bir boyut katarlar'' bu yargı aşağıda verilen hangi Sosyal Hizmet Uzmanına Odaklanan İlkeyi destekler.


Sosyal hizmet uzmanı sosyal hizmet üstüne çalışması

Sosyal hizmet uzmanı benliğini bilinçli olarak kullanabilmesi

. Sosyal hizmet uzmanı mesleki objektifliğini sürdürmesi

Sosyal hizmet uzmanı insani çeşitliliği benimsemesi

Sosyal hizmet uzmanı sosyal adaletsizlikle mücadele etmesi


Yanıt Açıklaması:

Sheafor ve Horejsi (2015) sosyal hizmet uygulamasına yol göstermesi gereken 24 temel ilkeyi ele almaktadırlar. Bu ilkelerden ilk altı ilke sosyal hizmet uzmanına odaklanırken diğer ilkeler sosyal hizmet uzmanının müracaatçı veya müracaatçı grupları – birey, aile, küçük gruplar, organizasyonlar, mahalleler, topluluklar - ile olan ilişkilerini temel alan ilkelere odaklanmaktadır.
Sheafor ve Horejsi (2015) bu ilkelerden biri olan Sosyal hizmet uzmanı mesleki objektifliğini sürdürmelidir ilkesi:Profesyonel meslek elemanları durumu uzak bir noktadan ve tarafsızca yöneterek yardım sürecine yeni bir boyut katarlar. Bu noktada tarafsız olmak demek, ilgisiz ya da müdahale sürecindeki hassas dengeyi umursamaz görünmek demek değildir. Müracaatçının
durumuna çok fazla dahil olan, kendisini bu durumla özdeşleştiren sosyal hizmet uzmanı objektifliğini kaybedebilir. Farklı bir durum da duygusal bakımdan ilgisiz olarak müracaatçıya enerji sağlayamamak ya da değişimi gerçekleştirme çabasındaki müracaatçının enerji harcaması konusunda cesaretini kırmaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum