Sosyal Hizmet Kuramları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1334564

I. Sosyal hizmet becerileri zamanla öğrenilmektedir.II. Sosyal hizmet becerilerinin öğrenimi farklılaşmamaktadır.III.Sosyal hizmet uzmanı, en az dört düzey beceriye sahip olmalıdır.IV. Sosyal hizmet uzmanları, toplumsal faaliyetleri örgütleyebilmelidir.Yukarıda verilenlerden hangileri doğrudur?


I ve II

II ve III

III ve IV

I ve III

I ve IV


Yanıt Açıklaması:

Sosyal hizmet uzmanı üç düzeyde sosyal hizmet uygulaması yapmayı da gerçekleştirme becerisine sahip olmalıdır. Sosyal hizmet uzmanı mikro, mezzo ve makro düzeyde uygulama yapabilmelidir.  Mikro düzeyde uygulama yapabilmek bireyler ile doğrudan etkileşimi (vaka çalışması) kapsamaktadır. Mezzo düzeydeki uygulama yapabilmek çeşitli düzeylerdeki gruplar ile düzenleme ve yürütme ile ilgili grup çalışmasını kapsamaktadır. Makro düzeyde uygulama yapabilmek topluluklara ve örgütlerle çalışmayı, toplum örgütlenmesini kapsamaktadır. 

Bununla birlikte sosyal hizmet becerileri zamanla deneyim kazanarak öğrenilebilmekle birlikte bu becerilerin kazanımı kişiye göre farklılaşabilmektedir. Dolayısıyla doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum