Sosyal Hizmet Kuruluşları Deneme Sınavı Sorusu #37568

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye göre aşağıdakilerden hangisinde taşra teşkilatının görevlerinden biri doğru olarak verilmiştir?


Bakanlığın taşra teşkilâtı; bölgede kurulan sağlık ocakları ile ihtiyaca göre bölgede kurulan sağlık görevlilerinden oluşur. Bölge sağlık yetkilileri Bakanlığın ildeki tek temsilcisi ve valinin yardımcısıdır.
İlçe sağlık müdürlüğü, bağlı olduğu tüm kuruluşların ve bütün uyum içerisinde çalışmasını denetler. Bütün bölgenin durumunu belirlenen aralıklarla valiye rapor eder.
İl ve ilçe sağlık müdürlüğü yetki devri çerçevesinde Bakanlıkça yürütülen görevleri bütün illeri kapsayacak şekilde yerine getirir, yapılan düzenlemelere uyumu denetler ve gerekli müeyyideleri uygular.
Bölgede sağlık müdürlüğü yoksa bölge sağlık grup başkanlıkları oluşturulabilir. Oluşturulan bu başkanlıkları il ve ilçe müdürleri sürekli denetler.
İl sağlık müdürlüğü, bağlı kuruluşların il teşkilatının koordinasyonunu yapar ve uyumlu çalışmasını gözetir. Sağlık hizmetleri yönünden ilin durumunu Bakanlıkça belirlenen aralıklarla Bakanlığa rapor eder.

Yanıt Açıklaması: İl sağlık müdürlüğü, bağlı kuruluşların il teşkilatının koordinasyonunu yapar ve uyumlu çalışmasını gözetir. Sağlık hizmetleri yönünden ilin durumunu Bakanlıkça belirlenen aralıklarla bakanlığa rapor eder. Bu nedenle doğru yanıt E şıkkıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum