Sosyal Hizmet Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #936044

Çoğu Avrupa Topluluğu ülkesinde ekonomik bakımdan hassas ailelerin kamu yardım programlarıyla desteklenmesi sağlanmaktadır.Ailelerin bu şekilde yararlandığı politikalar aşağıdakilerden hangi faktöre girmektedir ?


Eğitim

Sosyal Yardım

Kalkınma Planı

Vergilendirme

Nufüs politikası


Yanıt Açıklaması:

Devletler tarafından aileyi etkilen faktör sadece aile politikası değildir; sosyal politikalar içinde aileyi dolaylı olarak etkileyen faktörler de vardır, Avrupa özelinde bu faktörleri şöyle özetleyebiliriz:

Vergilendirme: Çoğu Avrupa ülkesinde ailelerin ödediği vergiler için hafifletici yöntemler uygulanmaktadır.

Sosyal güvenlik: Çocukları destekleyici sosyal güvenlik politikaları.

Sosyal yardım: Çoğu Avrupa Topluluğu ülkesinde ekonomik bakımdan hassas ailelerin kamu yardım programlarıyla desteklenmesi sağlanmaktadır.

Eğitim: Üreme sağlığı ve istenmeyen gebeliği önleyici bilgiler halka verilmektedir.

Nüfus politikası: Çoğu zaman aile politikasıyla beraber işlenir. Aile ve nüfus politikaları genelde birbirlerine paralel yürürler.

Kadın erkek eşitliği politikaları: Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya dönük politikalar uzun vadede aile yapısındaki değişiklikleri öngörmesi açısından genelde var olan aile sistemini desteklemeye yönelik politikalarla ters düşer gibi görünmektedir. Ancak, eşitlik politikalarıyla sağlanacak düzende daha adil ve mutlu ilişkilerin olasılığı artacak, aile içindeki rol dağılımlarının yükü daha eşit paylaşılacaktır.

Sosyal refah politikası: Aileyi destekleyici olabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum