Sosyal Hizmet Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #1058975

Korunmaya Muhtaç Çocukların İşe Yerleştirilmesine İlişkin Tüzük çerçevesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Bu tüzük korunmaya muhtaç çocukların, korunmaları sona erdikten sonra işe yerleştirilmelerinin esas ve usullerini temel alır.

Korunmaya muhtaç çocukların işe alınmalarına ilişkin olarak yapılacak sınavlar, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili yönetmeliklerindeki hükümlerine göre ayrı olarak yapılır ve değerlendirilir.

Korunmaya muhtaç çocukların sınavları kamu kurum ve kuruluşlarının genel sınavlarıyla birlikte yapılmışsa, bu çocukların sınavları ayrı olarak ve kendi aralarında değerlendirilir.

Korunmaya muhtaç çocuğun muhtaçlığının belirlenmesinde, tüzük hükümlerinden daha önce yararlanmış olup olmaması önemli değildir.

Çocuğun ailesinin olmaması, evli veya çocuklu olması, korunmaya muhtaç çocuğun muhtaçlığının belirlenmesinde önemlidir.


Yanıt Açıklaması:

Kurum, kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği isim listelerini düzenlerken korunmaya muhtaç çocuğun muhtaçlığının belirlenmesinde, öncelik sırasına göre (md. 8) bu tüzük hükümlerinden daha önce yararlanmamış olunması, ailenin olmaması, evli veya çocuklu olunması, diğer adaylara göre yaşlı olunması, herhangi bir işte çalışmıyor olunması ve halen bir sosyal hizmet kuruluşunda kalınıyor olması dikkate alınmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum